Een vorige editie van het Papageno Zomerconcert.
Een vorige editie van het Papageno Zomerconcert. Foto: Papageno Zomerconcert

Primeur en bekende hoofdact tijdens jaarlijks Papageno Zomerconcert; kaarten nu in verkoop

Evenementen

BEL - Het jaarlijkse Papageno Zomerconcert komt tijdens deze 23ste editie met een primeur: voor het eerst in ruim twintig jaar is er ook een middagprogramma. Op zaterdag 31 augustus zijn bezoekers al vanaf 11:00 uur welkom bij het openlucht theater bij restaurant Rust Wat in Blaricum. Zoals ieder jaar gaat de opbrengst naar het goede doel.

Het middagprogramma, de voorstelling Symfonie aan Zee, start om 12:00 uur en is speciaal bedoeld voor families en kinderen van zes jaar of ouder. “Tijdens dit familieconcert nemen Het Nederlands Filmorkest en De Zandtovenaar de bezoekers mee op een reis met muziek uit diverse bekende kinderfilms. In het verhaal gaan de kinderen mee in de avonturen van zeepaardjes Hipp en Zeloso. Onder en boven water, op het strand en in de lucht maken ze allerlei spannende avonturen mee en leren ze zichzelf en de wereld om hen heen een beetje beter kennen. Het meeslepende verhaal is geschreven door Imke Abbas en wordt verteld door Valeska Poismans. De Zandtovenaar maakt prachtige tekeningen bij het verhaal waardoor de zeepaardjes echt tot leven komen. Kortom: allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke show!”, laat een woordvoerder van de organisatie weten.

Hoofdact

Zoals ieder jaar is er ook een avondprogramma, met als hoofdact Edsilia Rombley en haar band. Vanaf 18.00 uur zijn bezoekers welkom en rond 19:00 uur bijt de Papageno Band het spits af. “Vervolgens introduceren wij de bezoekers ongeveer drie kwartier later aan onze jonge talentvolle artieste FLEUR. Via deelname aan Voice of Holland heeft zij reeds het hart van menig muziekliefhebber veroverd. Zij speelt fantastisch piano en is naast Stef Bos mede verantwoordelijk voor het lied Als de storm komt, het nummer ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van KNRM.” Rond 20.30 uur trakteert presentator en cabaretiere Madelijne Kool het publiek op een persoonlijk intermezzo. “Na de pauze zullen rond 21.00 uur Edsilia Rombley en haar bandleden een wervelend en energiek optreden verzorgen”, aldus de woordvoerder. Tussendoor kan men hapjes en drankjes bestellen.

De opbrengsten van deze 23e editie van het Papageno Zomerconcert 2024 gaat naar het Papageno Huis in Laren en de KNRM Blaricum. Kijk voor meer informatie en tickets op: https://zomerconcert.nl/goede-doelen.

Uit de krant